Kosten makelaar Eindhoven

Wanneer u een huis wilt verkopen bent u waarschijnlijk benieuwd naar de kosten van een makelaar Eindhoven. Want hoe hoog zullen deze nou precies uitvallen? Het inschakelen van een makelaar heeft veel toegevoegde waarde, maar er zijn uiteraard makelaarskosten aan verbonden. iQ Makelaars Eindhoven legt uit hoe deze kosten in elkaar zitten.

Courtage kosten van een makelaar

Vaak berekenen makelaars in Eindhoven courtage wanneer zij helpen met de verkoop van een huis; kosten van een makelaar in Eindhoven. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopsom. Er zijn voordelen aan dit systeem: bij een tegenvallende verkoopprijs zijn de makelaarskosten lager. Maar andersom werkt dit natuurlijk ook. De kosten zijn dan ook niet echt in cijfers uit te drukken, maar in een percentage. Dit ligt meestal tussen de 1 en 2 procent van de verkoopsom. Meer informatie?

Neem contact met ons op

Gedeelte van de kosten zelf betalen

Sinds 2018 is het alleen nog mogelijk om 100% van de woningwaarde te lenen, de overige kosten moet u zelf betalen. Dit zijn kosten zoals hypotheekadvies, notariskosten, taxatie, bankgarantie en makelaarskosten. Het is daarom wel verstandig om zelf alvast te gaan sparen een aantal jaren voordat u van plan bent een woning te gaan kopen. iQ Makelaars Eindhoven werkt op basis van No Cure No Pay, en ook bieden wij u een gratis waardebepaling aan. Vaak zijn de kosten van een makelaar Eindhoven het geld zeker waard; u haalt toch de hulp van een ervaren en professionele partner in huis.

Wilt u weten hoeveel u ongeveer kwijt zult zijn aan de kosten van een makelaar Eindhoven bij de verkoop van uw huis? iQ Makelaars legt u graag het een en ander uit. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Croy 9
5653 LC Eindhoven

040 - 209 22 92

Vaak zijn de makelaars buiten de deur en op zaterdag hebben wij open huizen. Wilt u zeker weten dat de juiste collega op kantoor is? Maak even een afspraak.

eindhoven@iqmakelaars.nl