Nieuws

De woning lastenverhoging blijft beperkt in Eindhoven

Na een tijd van een onstabiele situatie in de financiële woningsituatie in Eindhoven, begint het eindelijk wat stabieler te worden. Daarom blijft de woonlastenverlaging daarom beperkt.

De woonlasten in Eindhoven gaan komend jaar met drie procent omhoog. Dit jaar blijft wel de verhoging van de onroerende zaakbelastingen, de afvalstoffenheffing en de rioolrechten, terwijl er eerst nog gesproken werd over een verhoging van tien procent.

De Eindhovense wethouder van financiën Marcel Oosterveer (VVD) zei dat er weer sprake is van stabiliteit. 

Bron: ED

01 oktober 2019 Meer
Eindhoven straks mogelijk met huizentekort

Eindhoven is erg populair om te wonen. Dit betekent ook dat het voor veel mensen lastig kan worden om een nieuwe woning te vinden. Uit recent onderzoek van ABF Research blijkt dat Nederland in 2030 tweehonderdduizend woningen tekortkomt. In vergelijking met andere steden doet Eindhoven nog niet slecht.

In het onderzoek naar de woningmarkt, zijn er een aantal criteria meegenomen als de verwachte bevolkingsgroei, de vraag naar woningen en de ontwikkeling in woningvoorraad. 

In de Randstad was het tekort het grootst. In Eindhoven zou een tekort kunnen komen van ruim 4000 woningen in 2030. Echter is dat 1,1, procent van de huidige woningvoorraad. 

In mei afgelopen jaar heeft het kabinet afspraken gemaakt met provincies, marktpartijen en corporaties die ertoe moeten leiden dat er jaarlijks gemiddeld 75 duizend woningen worden bijgebouwd. 

Bron: Indebuurt Eindhoven

01 oktober 2019 Meer
Onderzoek naar zelfbewoningsplicht in Eindhoven

Er wordt in Eindhoven overwogen om een zelfbewoningsplicht in te voeren voor woningkopers. Daarmee zou de gemeente beleggers minder tegemoet komen en zo de huurprijs kunnen helpen drukken. De huurprijzen lopen in Eindhoven hoog op: woningen worden steeds meer een beleggingsproduct. Zo worden de koopprijzen opgedreven en maken starters weinig kans meer op de woningmarkt. De plicht om daadwerkelijk in een woning te gaan wonen die je koopt maakt het een interessant middel in deze strijd. Bij nieuwbouw is de plicht al ingevoerd, nu wordt onderzocht of het ook voor bestaande bouw kan gelden. 

Bron: Eindhovens Dagblad

05 september 2019 Meer
Kamernood is hoog in Eindhoven

Om als student aan een kamer te komen in Eindhoven, is er een grote kans dat je op een kijkavond moet komen, een zogeheten Hospiteeravond. Studenten krijgen hierbij één keer de kans om een goede indruk te maken bij de huisgenoten van het huis.

In Eindhoven zijn veel kamerzoekenden studenten, meer dan er beschikbare kamers zijn. Veel studenten dreigen mis te grijpen en zullen dan moeten treinreizen of een bank als bed moeten accepteren, tenzij je mag komen hospiteren en je wordt uitgekozen als nieuwe huisgenoot.

Omdat het lastig kan zijn om een kamer te bemachtigen, hieronder wat tips:

- Zoek een kamer in de periode juni, juli en augustus.

- Zorg ervoor dat familie, vrienden en kennissen weten dat je een kamer zoekt in de desbetreffende stad.

- Zoek een kamer op een vertrouwde site zoals Kamernet.nl, kamertje.nl of studentzonderkamer.nl.

- Wees alert op advertenties op facebook en reageer snel

- Studenten van de Technische Universiteit (TU/e) in Eindhoven zijn de site aplacefornow.nl gestart. Daar kunnen ouderejaars en medewerkers die kamers over hebben die aanbieden aan nieuwkomers. Dat is wel maar tijdelijk.

Bron: ED

15 augustus 2019 Meer
Airbnb heeft recordaantal zomerboekingen

Deze zomer maakt een recordaantal van 1,3 miljoen Nederlanders gebruik van Airbnb. Dit wordt opgemaakt uit de zoek- en boekingsgegevens voor de periode van 21 juni tot 23 september 2019. Afgelopen jaar was het ongeveer 1 miljoen.

Voornamelijk komt de drukte door nieuwe gebruikers. Uit de gegevens blijkt dat één op de vier boekingen wordt gedaan door een nieuwe gebruiker. In totaal hebben Nederlanders deze zomer al 110 miljoen euro uitgegevens aan Airbnb- verhuurders over de hele wereld.

De meeste boekers in Nederland worden gedaan Groningen en Den Haag. De hoofdstad komt op een derde plek gevolgd door Rotterdam en Maastricht.

Bron: Hart van Nederland

01 augustus 2019 Meer
Woningmarkt in Eindhoven nog steeds hot

De prijzen van woningen in Eindhoven zijn in het 2e kwartaal van 2019 gestegen met 12,2 procent ten opzichte van vorig jaar. Landelijk was dit percentage 7,4 procent: aanzienlijk minder dus. Het aantal woningzoekenden in Eindhoven blijft enorm groot, mede dankzij de grote economische groei. Omdat de beweging op de woningmarkt miniem is, is er op grote schaal behoefte aan nieuwbouw. 

Maar nieuwbouw is duur. Dankzij alle eisen aan nieuwbouw zoals verduurzaming en aardgasloos bouwen lopen nieuwe woningen fors in prijs op. Mensen die de prijzen in Eindhoven te duur vinden kijken naar gemeenten rond de stad. Daardoor lopen ook hier de prijzen op. 

Bron: Eindhovens Dagblad

18 juli 2019 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Contact

Ulenpas 56
5655 JD EINDHOVEN

Bezoekadres (uitsluitend op afspraak):
Kromstraat 1 te Veldhoven

040 - 209 22 92

Vaak zijn de makelaars buiten de deur en op zaterdag hebben wij open huizen. Wilt u zeker weten dat de juiste collega op kantoor is? Maak even een afspraak.

eindhoven@iqmakelaars.nl