Nieuws

Nieuwe appartementen op fietsafstand van Eindhoven

Een nieuwbouw wijk op fietsafstand van Eindhoven met een prachtig uitzicht over een groene omgeving. Er komt een appartementencomplex met de uitstraling van een 19e-eeuwse sigarenfabriek.

Het appartementencomplex Het Tolhuys zal een perfecte plek worden voor mensen die graag gelijkvloers willen wonen en fijne buitenruimte willen hebben. Alle appartementen hebben een balkon en het penthouse heeft zelfs een dakterras! 

Het gaat bestaan uit 8 appartementen en 2 penthouses die zich bevinden aan de rand van Huysackers. Er is hier veel privacy in een groene omgeving. De woningen krijgen een oppervlakte van 124 tot 149 vierkante meter. De auto parkeer je in een veilig afgesloten parkeergarage en tot slot is het gebouw helemaal duurzaam.

De verkoop van de woningen zijn in november gestart.

 

Bron: Indebuurt Eindhoven
16 december 2020

18 december 2020 Meer
Nieuwbouw in Eindhoven niet duurder geworden door bouw bijdrage

De prijzen van de nieuwbouwwoningen zijn niet gestegen door de invoering van de bouw bijdrage in Eindhoven. Ondanks de extra kosten zijn de bouwplannen ongewijzigd uitgevoerd voor de projectontwikkelaars.

De gunstige marktomstandigheden hebben een belangrijke rol gespeeld. De winstmarges zijn behoorlijk hoog. De kosten daarentegen zijn juist simpel te vervangen. 

Sinds afgelopen jaar vraagt Eindhoven een bijdrage aan projectontwikkelaars voor bovenwijkse voorzieningen zoals fietspaden, parken en openbaar vervoer. Er bestaan uitzonderingen voor bijvoorbeeld sociale woningbouw door corporaties. 

Onderzoekers adviseren wel om de bijdrage per project jaarlijks te blijven herzien en te spiegelen aan de marktsituatie. Als de markt namelijk slechter gaat kan het voor problemen zorgen voor projectontwikkelaars.

 

Bron: NU.nl
5 november 2020

17 november 2020 Meer
Door minder expats een lagere huurprijs

Uit cijfers van woningplatform Pararius blijkt dat de gemiddelde huurprijs voor woningen in de vrije sector zijn gedaald in de vrije sector. 0,4 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Sinds het vierde kwartaal van 2014 daalden de prijzen voor nieuwe huurders. 

In grote steden was er al een sprake van een daling. In Eindhoven was die het grootst met een gemiddelde huurprijs voor 1 vierkante meter nam af met 7,1 procent. In Amsterdam was er een daling van 5,9 procent. In Rotterdam was er juist weer een stijging per vierkante meter van 0,6 procent. 

De oorzaak van de daling zoekt het woningplatform vooral in de coronacrisis. Door de pandemie zijn minder expats op zoek naar een huurwoning. Om de woning toch te kunnen verhuren, verlagen verhuurders de prijs.

Bron: NU.nl

15 oktober 2020

21 oktober 2020 Meer
Bouw nieuwe woningen net buiten Eindhoven

De nieuwe wijk Huysackerts, net buiten Eindhoven, heeft een dorpse uitstraling maar straks wel nieuwe woningen rijker. De gezellige nieuwe wijk is duurzaam en ligt in Veldhoven. Momenteel zijn er nog enkele woningen vrij.

De woningen worden omgeven door bossen en weilanden maar wel met alle voorzieningen binnen handbereik. De wijk zal verschillende architectuurstijlen bevatten met afwijkende gevels. Dit maakt de wijk ook zo bijzonder. Voor jonge gezinnen is dit een perfecte plek gezien er straks een basisschool komt. 

De woningen hebben een oppervlakte van 170 vierkante meter, inclusief hofje met de directe buren. De woning bevat drie slaapkamers, badkamer en aparte toilet. Daarnaast kan ervoor gekozen worden om een zolder te plaatsen. Tot slot zijn de huizen duurzaam vanwege de warmtepomp en zonnepanelen. 

De start van de bouw is medio 2020 begonnen en wordt waarschijnlijk opgeleverd in het tweede kwartaal 2021. 

 

Bron: Indebuurt Eindhoven
10 september 2020

16 oktober 2020 Meer
Solliciteren om te wonen in Eindhoven

Solliciteren om ergens te gaan wonen? Dat zal moeten gebeuren als je wil wonen in de nieuwbouwtoren Haasje Over van corporatie Trudo in Eindhoven. Vragen die gesteld kunnen zijn; waarom pas jij op Strijp-S en welke bijdragen kun jij leveren aan het DNA van de hippe wijk? 

Doordat de nieuwbouwtoren dichtbij het uitgaansgebied, het Ketelhuisplein, de skatebaan en ook de parkeerplaats van PSV komt, zal je als bewoner dit moeten kunnen omarmen, volgens Trudo. 

Het gaat om 185 sociale huurwoningen en gaat vanaf begin 2021 opgeleverd worden. Deze bewoners zullen zelf ook een bijdrage moeten leveren aan cultuur, leefbaarheid en de Strijp-S community. 

Eerder werd een soortgelijke procedure toegepast bij de appartementen op Eikenburg. Ook corporatie Woonbedrijf hield een sollicitatieprocedure voor groene huurders aan de Karel de Grotelaan en voor de circulaire woningen aan de Glaslaan.

Bron: ED

20 augustus 2020 Meer
Woonwijk Berckelbosch in Eindhoven nog duurzamer

Het gaat al erg snel met de bouw van twee deelplannen van de nieuwbouwwijk Berkelbosch, Strauss en Chopin. In de tussentijd wordt er al hard gewerkt aan de drie volgende fasen. De 150 woningen naar ontwerp van NBArchitecten uit Best worden nog duurzamer.  

De woningen in Berckelbosch hebben al een duurzame warmtepomp voor de verwarming, zonnepanelen op het dak voor de elektriciteit en goede isolatie om energieverspilling tegen te gaan. 

Momenteel zijn ze al bezig met het bevorderen van de biodiversiteit in een groene wijk door het gebruik van groene heggen, wadi's voor de opvang van regenwater en het uitzetten van vogelhuisjes.

Bron: ED

11 juni 2020 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Contact

Croy 9
5653 LC Eindhoven

040 - 209 22 92

Vaak zijn de makelaars buiten de deur en op zaterdag hebben wij open huizen. Wilt u zeker weten dat de juiste collega op kantoor is? Maak even een afspraak.

eindhoven@iqmakelaars.nl