Nieuws

Kamernood is hoog in Eindhoven

Om als student aan een kamer te komen in Eindhoven, is er een grote kans dat je op een kijkavond moet komen, een zogeheten Hospiteeravond. Studenten krijgen hierbij één keer de kans om een goede indruk te maken bij de huisgenoten van het huis.

In Eindhoven zijn veel kamerzoekenden studenten, meer dan er beschikbare kamers zijn. Veel studenten dreigen mis te grijpen en zullen dan moeten treinreizen of een bank als bed moeten accepteren, tenzij je mag komen hospiteren en je wordt uitgekozen als nieuwe huisgenoot.

Omdat het lastig kan zijn om een kamer te bemachtigen, hieronder wat tips:

- Zoek een kamer in de periode juni, juli en augustus.

- Zorg ervoor dat familie, vrienden en kennissen weten dat je een kamer zoekt in de desbetreffende stad.

- Zoek een kamer op een vertrouwde site zoals Kamernet.nl, kamertje.nl of studentzonderkamer.nl.

- Wees alert op advertenties op facebook en reageer snel

- Studenten van de Technische Universiteit (TU/e) in Eindhoven zijn de site aplacefornow.nl gestart. Daar kunnen ouderejaars en medewerkers die kamers over hebben die aanbieden aan nieuwkomers. Dat is wel maar tijdelijk.

Bron: ED

15 augustus 2019 Meer
Airbnb heeft recordaantal zomerboekingen

Deze zomer maakt een recordaantal van 1,3 miljoen Nederlanders gebruik van Airbnb. Dit wordt opgemaakt uit de zoek- en boekingsgegevens voor de periode van 21 juni tot 23 september 2019. Afgelopen jaar was het ongeveer 1 miljoen.

Voornamelijk komt de drukte door nieuwe gebruikers. Uit de gegevens blijkt dat één op de vier boekingen wordt gedaan door een nieuwe gebruiker. In totaal hebben Nederlanders deze zomer al 110 miljoen euro uitgegevens aan Airbnb- verhuurders over de hele wereld.

De meeste boekers in Nederland worden gedaan Groningen en Den Haag. De hoofdstad komt op een derde plek gevolgd door Rotterdam en Maastricht.

Bron: Hart van Nederland

01 augustus 2019 Meer
Woningmarkt in Eindhoven nog steeds hot

De prijzen van woningen in Eindhoven zijn in het 2e kwartaal van 2019 gestegen met 12,2 procent ten opzichte van vorig jaar. Landelijk was dit percentage 7,4 procent: aanzienlijk minder dus. Het aantal woningzoekenden in Eindhoven blijft enorm groot, mede dankzij de grote economische groei. Omdat de beweging op de woningmarkt miniem is, is er op grote schaal behoefte aan nieuwbouw. 

Maar nieuwbouw is duur. Dankzij alle eisen aan nieuwbouw zoals verduurzaming en aardgasloos bouwen lopen nieuwe woningen fors in prijs op. Mensen die de prijzen in Eindhoven te duur vinden kijken naar gemeenten rond de stad. Daardoor lopen ook hier de prijzen op. 

Bron: Eindhovens Dagblad

18 juli 2019 Meer
Huizen duurder dan voor de crisis

Het onderzoeksbureau Calcasa meldt op basis van cijfers over het eerste kwartaal van 2019, voor het eerst de huizenprijzen in alle regio’s in Nederland nu boven het niveau van voor de crisis zijn gestegen.

De gemiddelde huizenprijs was voorheen ook al hoger dan voor de crisis alleen was dit niet in alle regio’s in Nederland zo. Voornamelijk in Gelderland, delen van Zeeland en Friesland was dit nog niet het geval.

Dankzij de gestegen huizenmarkt hebben de afgelopen jaren sommige huizenbezitters veel winst kunnen maken. Dit gaat dan om de huizenbezitters die op gunstige momenten konden kopen en verkopen. Afhankelijk van de regio hoeveel winst er gemaakt kan worden.

Bron: NOS

02 juli 2019 Meer
Gemiddelde verkoopprijs van een huis in Eindhoven

De huizenmarkt in Eindhoven is helemaal hot momenteel. Dit zorgt ervoor dat huizen snel verkocht worden en makelaars hebben het druk. De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Nederland is in 2018 toegenomen tot ruim €287.000. In Eindhoven is de gemiddelde verkoopprijs van een huis €286.088. Dit is zeer schappelijk als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Amsterdam, waar de gemiddeld eprijs al €460.000 is. De verkoopprijs van een huis in Eindhoven is ten opzichte van 2017 gestegen met bijna 11 procent.

 

Bron: Indebuurt

02 juli 2019 Meer
Eindhoven krijgt woningtekort in 2030

In grote delen van Nederland blijft een tekort bestaan op de woningmarkt, ook de komende jaren. De verwachting is dat er in 2030 ruim 200.000 woningen te weinig zijn om aan de vraag te voldoen. Onderzoeksbureau ABF Research geeft aan dat ook in Eindhoven er in 2030 te weinig woningen zullen zijn. De onderzoekers hebben gekeken naar de verwachte bevolkingsgroei, de vraag naar huizen en de ontwikkeling van de woningvoorraad. In Eindhoven zal naar verwachting een tekort zijn van 4.028 huizen in 2030. Dit is 1,1 procent van de huidige woningvoorraad.

Bron: ED

02 juli 2019 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Contact

Ulenpas 56
5655 JD EINDHOVEN

Bezoekadres (uitsluitend op afspraak):
Kromstraat 1 te Veldhoven

040 - 209 22 92

Vaak zijn de makelaars buiten de deur en op zaterdag hebben wij open huizen. Wilt u zeker weten dat de juiste collega op kantoor is? Maak even een afspraak.

eindhoven@iqmakelaars.nl