Nieuws

Veel leegstaande woningen in Eindhoven

Het lijkt soms wel alsof er geen woningen meer zijn. Toch staan er in Eindhoven nog een hoop woningen leeg. Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft onlangs cijfers over de leegstand van woningen naar buiten gebracht.

Op 1 januari 2019 stonden er zo’n 1.090 huizen in Eindhoven die niet bewoond waren. Het gaat slechts om 1 procent van alle woningen in de gehele stad. De woningen die voornamelijk leeg staan zijn niet van corporaties, zo’n 550 stuks. Wat koophuizen betreft staan er zo’n 380 leeg. Van corporaties stonden er ongeveer 150 leeg op 1 januari 2019. Van 10 woningen is de eigendom onbekend. 

Bron: Indebuurt Eindhoven

25 februari 2020 Meer
Binnenstad Eindhoven wil auto’s mijden

De aankomende jaren wil het stadsbestuur maatregelen nemen om de binnenstad van Eindhoven autoluw te maken. Zo zou er een fietsenstalling worden uitgebreid bij het station en zou de Vestdijk worden aangepast.

Niet alleen de infrastructuur, maar ook het gedrag van inwoners moet veranderen, volgens de gemeente. Aangezien er in het centrum van Eindhoven meer woningen, dus meer mensen komen wonen, moet er tegelijkertijd ook aan worden gedacht om de stad groener en klimaatbestendiger te maken. 

De gemeente werkt aan een korte- en langetermijnstrategie voor parkeren in de binnenstad. Ook worden gebieden zoals De Grote Berg en de Geldropseweg omgevormd tot 30 kilometerzones.

Bron: NU.nl

21 januari 2020 Meer
GroenLinks en D66 willen schort aanvraag woningen delen uitstellen tot 1 april

Huiseigenaren zouden volgens coalitiepartijen D66 en GroenLinks meer tijd moeten krijgen om een vergunning aan te vragen voor het woningdelen, zonder dat ze vastzitten aan een individueel huurcontract. Door deze verordening zijn de laatste tijd veel protesten, voornamelijk studenten en jong werkenden die vrezen op straat gezet te worden. 

Per 1 januari zou volgens deze verordening nieuwe eisen ingaan, eigenaren die een vergunning willen om hun huis te verhuren aan een groep van drie of meerdere huurders. Elke huurder zou dan een individueel contract krijgen. Hierdoor kan elke huurder een lagere huur afdwingen aan de hand van het puntenstelsel. 

Hierdoor geven diverse huiseigenaren aan dan maar te stoppen met woningdelen en hun huis niet meer aan jongeren, maar bijvoorbeeld aan een stel te verhuren. 

GroenLinks en D66 hebben een voorstel waarin zij aangeven tot 1 april een vergunning kunnen aanvragen zonder de eis voor een individueel huurcontract. 

Bron: Het Parool

03 januari 2020 Meer
Centrum van Eindhoven krijgt stadsbos

Voor de herontwikkeling van het VDMA-terrein is er een winnend plan uitgekomen. Op ongeveer honderd meter vanaf het centraal station komt een stadsbos. 

Being Development die samenwerkt met architectenbureau OMA heeft het plan bedacht. Het gaat niet om een park maar om een echt bos midden hartje centrum van Eindhoven. De bedoeling is dat naast het bos ongeveer vijfhonderd woningen en kantoren komen. De locatie behoudt wel de historische panden zoals de voormalige luciferfabriek. 

Over de kosten is nog weinig bekend. De ontwikkelaar wil nu al beginnen met tijdelijke invulling van de aanwezige panden. Het is de bedoeling dat de bebouwing in 2024 klaar is. 

Bron: indebuurt Eindhoven

05 december 2019 Meer
Muren van duurzaam beton

Muren die niet van cement zijn gemaakt? Beton-Lab wil laten zien dat het wel kan. In de Dutch Design Week werd duurzaam beton gepresenteerd door middel van een wandtegel van een duurzaam, cementvrij beton met een CO2-reductie van 90 procent.

Wereldwijd is beton verantwoordelijk voor 9 procent van de jaarlijkse totale CO2 uitstoot. Voornamelijk komt de vervuiling uit cement. Beton-Lab heeft in samenwerking met Delta Concrete Consult het cement vervangen door een bindmiddel gemaakt uit de Hollandse klei. Hierdoor wordt geen CO2 uitgestoten. 

Deze betonsoort is speciaal ontwikkeld voor esthetische toepassingen; zoals wandtegels, meubels of accessoires van beton. Dit beton, ook wel geopolymeerbeton of GPC genoemd, kan ook in de bouw en infrastructuur gebruikt worden, van huizen tot complete viaducten. 

Naast de enorme winst voor mens en milieu, is dit beton ook nog eens sterker en beter dan beton.

Bron: Utrecht Nieuws

14 november 2019 Meer
Oude kantoren worden massaal omgebouwd tot woningen

In 2018 zijn veel leegstaande kantoren omgebouwd tot woningen. Maar liefst 13.000 van de meer dan 79.000 nieuwe woningen die er in 2018 bij kwamen, zijn gebouwd in oude kantorengebouwen, ziekenhuizen of andere gebouwen. 

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken, blijkt dat vooral kleine woningen tot 50 vierkante meter in de oude panden terecht komen. Deze type woningen zijn vooral bestemd voor jong en alleenstaanden. 

Voornamelijk in Amsterdam, Den Haag en Eindhoven waren er veel transformaties van oude panden. Zowel in Eindhoven als in Den Haag zijn er in die periode meer dan 4000 transformaties bijgekomen. Amsterdam spant de kroon met 6000 transformaties sinds 2012. 

Echter zijn het niet alleen kantoorpanden maar ook bedrijven met een maatschappelijk doel zoals scholen, ziekenhuizen, sportclubs en fabriekspanden. Het is namelijk ook goedkoper en sneller om een pand om te bouwen en zo wordt er ook leegstand en verloedering voorkomen.

Bron: RTL Nieuws

29 oktober 2019 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Contact

Croy 9
5653 LC Eindhoven

040 - 209 22 92

Vaak zijn de makelaars buiten de deur en op zaterdag hebben wij open huizen. Wilt u zeker weten dat de juiste collega op kantoor is? Maak even een afspraak.

eindhoven@iqmakelaars.nl