iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
iQ Makelaars Funda
9 10

Groot tekort aan studentenkamers in Eindhoven

minder dan 1 min.

Terug

Veel studenten weten dat Eindhoven een leuke stad is om te studeren. Daarom gaan er ook veel jongeren er heen. Het woningtekort treft niet alleen de starters en 65-plussers maar ook studenten. Er heerst een tekort van 20.000 studentenkamers in Eindhoven 

 

Veel jongeren kiezen ervoor om in Eindhoven te studeren en dan ook om op kamers te wonen. Maar de zoektocht is voor de ene makkelijker dan voor de andere naar een geschikte woonruimte. Bijvoorbeeld in Wageningen kom je makkelijker aan een kamer dan in andere steden.

 

Eindhoven is niet de moeilijkste steden om aan een kamer te komen. Samen met Utrecht staat het op de tweede plek in het onderzoek van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). Voornamelijk scoort de stad goed om het particulier niveau en daar liggen voor studenten mogelijkheden om een kamer te vinden. 


In het onderzoek zijn vier categorieën waarnaar gekeken wordt: het functioneren van de particuliere sector, corporatiesector, informatievoorziening van de gemeente en de aanwezigheid van een huurteam. Het huurteam wordt ingeschakeld wanneer studenten te veel betalen voor een studentenkamer.

Bron: Indebuurt Eindhoven
7 april 2022

Publicatiedatum 24/05/2022

Contact

iQ Makelaars Eindhoven
Croy 7
5653 LC Eindhoven

E: eindhoven@iqmakelaars.nl
T: 040 - 209 22 92

040 - 209 22 92

 

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.