iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
245 reviews
iQ Makelaars Funda
9 10

Flinke daling huizenprijzen in 2024

minder dan 1 min.

Terug

Het lijkt erop dat de huizenprijzen in Europa zullen gaan dalen, zo blijkt uit een rapport van Allianz Trade. In Nederland zullen de prijzen tot aan 2025 met mogelijk 8% gaan dalen. Nederland behoort hiermee tot de landen die met een van de grootste dalingen te maken krijgen. Deze prijsdalingen zijn het resultaat van onder andere strengere financieringsvoorwaarden, inflatie en vertraagde groei.

 

De prijsdalingen zijn een behoorlijke omslag ten opzichte van de ontwikkelingen op de woningmarkt van de afgelopen tijd. Precies een jaar geleden vond de hoogste waardestijging ooit plaats, toen de prijs van bestaande koopwoningen in Nederland met 21,1% steeg. Maar na jaren van grote prijsstijgingen keert het tij voor de huizenmarkt, en gaan we prijsdalingen tegemoet.

Helaas zal deze daling van de huizenprijzen waarschijnlijk niet direct leiden tot meer betaalbare woningen. De grote hoeveelheid gratis geld die onlangs in de economie is gepompt, heeft geleid tot een explosie van de huizenprijzen. Betaalbaarheid voor jongeren en kwetsbare huishoudens zal een probleem blijven dat de regeringen moeten aanpakken.

Bron: Allianz Trade

Publicatiedatum 27/01/2023

Contact

iQ Makelaars Eindhoven
Croy 7
5653 LC Eindhoven

E: eindhoven@iqmakelaars.nl
T: 040 - 209 22 92

040 - 209 22 92

 

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.